Menu

Designers en architecten loven Squid in Milaan

4 tot 9 april 2017 - Salone del Mobile is ongetwijfeld ’s werelds grootste designevenement met jaarlijks 300.000 designliefhebbers die zich laten inspireren door de nieuwste trends van bekende en minder bekende ontwerpers, designmerken en een handvol designacademies. Milaan is hét designmekka waar het publiek dit jaar, naast de grote kleppers, ook kennis kon maken met Squid. 

De volledige stad wordt gedurende één week ingenomen door installaties van grote designernamen alsook jong talent die hun innovaties aan het grote publiek voorstellen. Squid was te vinden in de Palazzo Litta, een monumentale parel in het hartje van Milaan. De binnenplaats van het paviljoen werd omhuld door een ketting van 300 jeansbroeken, een creatie van de designers Diller Scofidio en Renfo in het kader van het hoofdthema “Linking Minds”. Mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen DAMN° magazine en Mosca Partners.  

Mysterieus schouwspel

De Squid installatie werd ontworpen door architect Tommy van den Brandt en symboliseert het schouwspel van privacy en transparantie met de buitenwereld. Het zelfklevend raamtextiel Squid laat toe naar buiten te kijken en belemmert de inkijk van buitenaf. Deze laatste werd afgebeeld in de vorm van een bloemenluchter en werd gecreëerd door Belgische florist en kunstenaar Tomas De Bruyne. Door de bloemenpracht fel te belichten werd ook de unieke textieltextuur van Squid extra in de verf gezet.

Bellissimo e grande!

Dit laatste aspect, alsook de mogelijkheid om het textiel te beprinten met een variëteit van printtechnieken, wakkerde het enthousiasme aan van de duizenden architecten en designers. Squid is een transparant en esthetisch alternatief voor de veelgebruikte raamfolies. Bovendien is het makkelijk te herpositioneren, onderhoudsvriendelijk en past het op elke type raam, ongeacht de vorm of grootte. Het publiek was niet spaarzaam met lofuitingen als “bellissimo” en “grande”.

Squid werd met andere woorden op de internationale kaart geplaatst en staat op het netvlies gebrand van de meest vooruitstrevende designers en architecten.

En jij? Waar wacht jij nog langer op?!

Koop Squid meteen via onze online shop!