Menu

Over ons

Passie voor textiel

Squid wordt ontwikkeld en geproduceerd bij Lampe_textiles in Tielt (België). Dankzij textielingenieur en oprichter Philippe Lampe is het bedrijf de afgelopen 35 jaar uitgegroeid is tot een bloeiende textielonderneming. Als producent van esthetische en functionele interieurstoffen staat Lampe_textiles gekend voor zijn creativiteit en betrouwbaarheid. Gedreven door de passie voor textiel en de liefde voor schoonheid, streeft Lampe_textiles ernaar om stoffen te ontwikkelen die emotie creëren en mensen inspireren. Bovendien draagt het kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel. Continue op zoek naar innovatieve oplossingen met textiel als rode draad.

Meer over Lampe_textiles

Het Eureka-moment

Squid is het resultaat van de samenwerking tussen Philippe en zijn zoon Thibaut. In 2014 confronteerde Thibaut zijn vader met de vraag of hij een gordijn kon ontwikkelen dat hij zonder muur te beschadigen kon ophangen. Hij mocht in zijn nieuwe studentenkamer immers niets ophangen aan de muur. Het moest hem voorzien van de nodige privacy, maar het uitzicht overdag niet volledig belemmeren zoals dat bij raamfolie het geval is.

Vader Lampe nam de uitdaging aan en enkele maanden later volgde het Euraka-moment. Na de eerste testen kwam Philippe tot de vaststelling dat het mogelijk moest zijn om een zelfklevende ‘gordijn’ te produceren waardoor men overdag nog wel naar buiten kan kijken, maar anderen niet meer binnen kunnen kijken. Na meer dan 2 jaar ontwikkelen en testen was het product af en gepatenteerd.

Ontdek de eigenschappen van Squid

Waarom?

Het kind kreeg een naam: Squid. Met als missie “de wereld mooier maken, één raam met een keer”. Ondanks zijn eenvoud is het product innovatief, functioneel en gesofisticeerd. Het is daarom onze uitdaging om Squid kenbaar en toegankelijk te maken. Squid is een oplossing voor elk type raam, interieur of architectuur. Squid is voor iedereen.

Onze toekomst

Het is daarnaast ook onze uitdaging om het textielerfgoed levend te houden. Met een brede kijk blijven we nadenken over nieuwe productontwikkelingen en innovaties. Textieloplossingen die ons het leven eenvoudiger en mooier maken.