Menu

Squid voor Architecten

Introductie

Volgende informatie is uitdrukkelijk bedoeld voor de professionele architect/designer en omvat alle nodige informatie om Squid® succesvol in uw residentiële en/of commerciële projecten toe te passen.

We reiken alle technische specificaties aan, de toegevoegde waarde van Squid® voor uw project, alsook de contacten die u kunnen begeleiden en helpen bij de implementatie en installatie van Squid® voor uw project.

"Squid® is voor mij 'zandstraalfolie-deluxe'. Dankzij de open textielstructuur, behoud je het contact met de aanpalende ruimte terwijl je aan beide zijden van het raam kan genieten van de warme textieluitstraling."

Andreas S. - Architect

Productspecificaties

Materiaal

  • Weefsel: Polyester (PES)
  • Voering: Polyepropyleen (PP)
  • Made in Belgium

Afmetingen weefsel

  • Dikte weefsel: 0.3 mm
  • Breedte weefsel: 130cm
  • Lengte: standaard rollengte van 50m

 

Squid® is verkrijgbaar in zes kleuren die zorgvuldig geselecteerd zijn zodat ze passen in elke interieurstijl: Chalk, Bone, Oak, Ash,Rock en Coal

 

Eigenschappen

Privacy en transparantie

Squid® is een zelfklevende, transparante stof voor raambekleding die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar overdag de inkijk belemmert.

Zonwerend

Squid® houdt een groot deel van de zonnewarmte buiten en is zo ideaal als zonwerende oplossing. Het is een open, ademend textiel en is, in tegenstelling tot plastic raamfolie, compatibel met HR++(+) glas of hoogrendementsglas. Enkel de zwarte versie (Coal) mag niet gebruikt worden op dit type glas.

Natuurlijk en minimalistisch

Het effect van Squid® is vergelijkbaar met dat van bevroren glas of een voilegordijn, maar zijn unieke textuur geeft een warm, natuurlijk gevoel. Squid® is minimalistisch en kan gebruikt worden in combinatie met andere raamdecoratie. Het past in elke interieurstijl.

Printbaar

Het substraat van hoge kwaliteit is ideaal voor digitaal printen. We hebben enkele prachtige projecten gerealiseerd met UV en eco-solvent printers en onderzoeken steeds andere technologieën. Squids® veelzijdigheid en eenvoud hebben het een groot succes gemaakt in de designwereld en architectuur.

 

Brandclassificatie

Antibacterieel

Oeko-Tex Standard 100

 

Op zoek naar meer gedetailleerde technische informatie?

Download de technische fiche

Waarde en voordelen

Hoogwaardig

Textiel heeft een natuurlijke en nobele eigenschap, die een waardevolle touch geeft wanneer ramen of glazen wanden met Squid® zijn bekleed. Dankzij zijn open weefsel biedt Squid® zowel transparantie en privacy en ondersteunt het zo een open, ruimtelijke en minimalistische stijl.

Zonnebescherming

Dankzij Squid® zijn de HVAC-kosten lager en wordt een aangename en gezonde omgeving gewaarborgd, thuis of op het werk. Squid® Chalk reflecteert 36% van de zonne-energie en verlaagt de gevoelstemperatuur met 3°C. Squid® is UV-bestendig en is een ideale oplossing voor zongerichte ramen.

Veelzijdig

Squid® creëert een minimalistische en harmonieuze, hoogwaardige uitstraling en kan elk raam bekleden, ongeacht soort en maat. Er staan geen limieten op. Squid® kan zelfs op XL-ramen geïnstalleerd worden, in vochtige ruimtes, ziekenhuizen en op HR++(+) glas.

Eenvoudig

De installatie van Squid® is snel en eenvoudig. Er komt geen mechanisch gereedschap aan te pas, waardoor de installatie geluids- en stofvrij verloopt. Squid® is gemakkelijk te onderhouden en kan, wanneer nodig, een stuk sneller verwijderd worden dan raamfolie. Squid® is met andere woorden een hoogwaardige, maar economische oplossing.

Creativiteit

Je kunt unieke looks creëren door digitaal te printen of een ontwerp op Squid® uit te knippen. Maatwerk voor elke klant of project is maar één stap verwijderd.

Toepassingen

Niet-residentieel

Squid® voldoet aan alle vereisten om te worden toegepast in kleine of grote (commerciële) projecten.

Squid® bewees alvast haar diensten in verschillende sectoren waaronder de gezondheidszorg, bureauruimtes, retail en de horeca.

Dankzij haar textieltextuur creëert Squid® een warme privacy-oplossing die het huiselijk gevoel versterkt in elk van deze sectoren.

Squid® heeft een hoogwaardige uitstraling en het is een tijdelijke oplossing waardoor het interieur erg snel kan worden vervangen.

Het creatief potentieel is enorm groot. Squid® kan namelijk digitaal worden bedrukt en voorzien van cut-outs die op hun beurt een communicatieve of decoratieve functie kunnen uitoefenen.

Residentieel

Squid® werd ontwikkeld als een alternatief voor een voilegordijn en is met andere woorden de perfecte oplossing voor elk raam met behoefte aan privacy of zonwering in een residentiële woning.

Squid® past op elk type en vorm van raam en past in iedere architectuur of interieur.

Squid® beschermt enkel overdag de privacy en is bijgevolg complementair met verduisterende (gordijn)oplossingen.

Het effect van Squid® wordt het best aangetoond aan de hand van de timelapse video.

Squid Application Partners

Voor het uitwerken van uw idee en installatie van Squid voor uw project, kunt u beroep doen op één van de Squid Application Partners (SAP) in uw buurt.

Squid® Application Partners (SAP) zijn large format printers, signmakers en/of technische raamfolie installatiebedrijven die zorgvuldig werden geselecteerd en opgeleid om Squid te printen, te snijden en foutloos te installeren op grote schaal. De SAP-ers beschikken over alle nodige kennis en ervaring om uw project te doen slagen.

Visualiseer Squid

Op zoek naar een waarheidsgetrouwe visualisatie van Squid® voor uw ontwerp?


Download hier de Axf-Files

Inspiratie